Telefonie

voip www.itsynergy.nlTelefonie gaat tegenwoordig via VoIP: Voice Over IP, oftewel spraak over een IP-verbinding, in de meeste gevallen is dat internet. Het kan echter ook zo zijn dat de verbinding loopt via een intranet (een intern netwerk), bijvoorbeeld wanneer u in uw bedrijf een VoIP-telefooncentrale (PBX) heeft. Staat de telefooncentrale in een datacenter, dan heet dat Hosted VoIP, Hosted PBX of telefonie in de cloud.

In de volksmond wordt VoIP ook wel internettelefonie, bellen via internet of internetbellen genoemd. Deze uitdrukkingen vertellen eigenlijk precies wat het is: een telefoongesprek via internet. De telecomprovider bij wie het VoIP-abonnement loopt, transformeert de gesproken woorden (analoog) naar een digitaal signaal. De digitale signalen worden bij de ontvanger vervolgens afgeleverd in passende vorm (vaak weer terug naar analoog), zodat hij of zij de woorden kan horen. Een ander woord voor VoIP is SIP. SIP is het protocol waarover VoIP meestal communiceert. VoiP voor bedrijven is het ouderwetse bellen voor nu.

VoIP kan verschillende voordelen hebben voor uw onderneming. Zo bent u altijd en overal bereikbaar, is uw vaste toestel gekoppeld aan uw mobiel en drukt u uw belkosten aanzienlijk. Belt u regelmatig naar het buitenland? Dan is bellen via een internetverbinding helemaal aantrekkelijk! In principe kunnen wij bij IT Synergy elk toestel voor u koppelen. Wilt u echter een nieuw toestel dan leveren wij Yealink, dit merk heeft zijn betrouwbaarheid al talloze keren in het veld bewezen en is een van de besten in zijn soort. Aan deze toestellen valt uiteraard ook een headset te koppelen. U kunt hier een kijkje nemen op de site van Yealink.

Of VoIP voor uw onderneming interessant is? Wij nemen graag een kijkje in uw omgeving en stellen een passende offerte op.

Telefonie en VoIP diensten

IT Synergy kan u op verschillende manieren ondersteunen bij uw telefonie. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via 010 – 30 31 999, of info@itsynergy.nl.