VPS

Een VPS – voluit een virtual private server – is een fysieke server die is onderverdeeld in allemaal kleinere virtuele servers. Daardoor kan één enkele server worden gebruikt voor niet één, maar meerdere doeleinden. Of liever: door meerdere gebruikers. Het mooie aan dit moderne systeem zit ’m vooral in dat woordje ‘private’: alle gebruikers kunnen alleen bij hun eigen gedeelte.

Appartementencomplex

Een VPS is eigenlijk net een appartementencomplex. Iedereen die er woont heeft een eigen adres en bepaalt zelf wie er op bezoek mag komen. De bewoners hebben daarnaast allemaal een badkamer en een keukenblok, en richten hun appartement in zonder dat ze daarover hoeven te overleggen met de anderen – precies zoals je je serverruimte zelf kunt samenstellen. Het enige wat alle bewoners met elkaar delen is het dak en de hoofdingang: de netwerkpoort waardoor al het verkeer naar binnen en naar buiten gaat. En als het in dat appartementencomplex allemaal een beetje goed geregeld is, is er ook een VVE. In dit geval zijn wij dat. En ons datacentrum is het appartementencomplex.

VPS-onderhoud

In een appartementencomplex zorgt de VVE voor het onderhoud van het gebouw. Bij een VPS zorgt IT Synergy voor het onderhoud van de server. Als je serverruimte bij ons afneemt, hoef je dus niet na te denken over praktische en ingewikkelde zaken als brandbeveiliging en de koeling van je server. Daar wordt namelijk standaard voor gezorgd – en als je wilt, monitoren we de server ook, zodat we mogelijke problemen en technische storingen in de kiem kunnen smoren. Het enige wat jij moet doen, is bedenken wat je gaat doen met het geld dat je bespaart door een VPS te nemen. Je gebruikt immers alleen wat je nodig hebt en hoeft dus niet voor een compleet apparaat te betalen dat je misschien niet eens helemaal gaat gebruiken.

Uptime-garantie

Als gebruiker heb je voor een VPS alleen een internetverbinding nodig. En omdat we bij IT Synergy op iedere server een uptime-garantie van 99,99% geven, kun je ervan uitgaan dat je daarmee altijd online bent. We bieden drie standaard varianten aan: een van 4 GB, een van 8 GB en een van 16 GB. Maar mocht het voor jouw organisatie nodig zijn, dan kunnen we natuurlijk altijd servers met meer performance samenstellen.

Dienstverlening
Abonnementen
  • Verschillende VPS-servers
  • Maandelijks beheer
  • Extra serverlicenties