VPN

Voor hackers en andere cybercriminelen zijn zakelijke mobiele apparaten een vetpot. Zulke apparaten worden immers gebruikt voor het delen van bedrijfsinformatie en de opslag van belangrijke bestanden vanaf een andere locatie dan het bedrijf zelf. Waardevolle data! En toch realiseren veel bedrijven zich nog niet voldoende hoe kwetsbaar hun systeem is. Gelukkig is er een simpele oplossing om de boel te beveiligen: een virtual private server (VPN).  

Werken op afstand

Voor bedrijven met meerdere vestigingen is een investering in een goed beveiligde internetverbinding eigenlijk essentieel. Maar ook voor mkb’ers en andere kleine ondernemers en zzp’ers wordt het steeds belangrijker om intern veilige communicatiemogelijkheden te verzorgen. Meer en meer mensen werken immers op afstand – bijvoorbeeld vanuit huis, in de trein, of op zakenreis. En als ze vanaf die locatie via een openbaar wifinetwerk hun bedrijfsmail checken of inloggen in het relatiebestand, kan al die gevoelige data op straat komen te liggen. Waar iedereen ermee aan de haal kan gaan.

VPN-versleuteling

Een VPN voorkomt dat gevoelige informatie elders belandt door de verbinding tussen het mobiele apparaat en het bedrijfsnetwerk te versleutelen. Vaak wordt de server daarvoor opgezet achter de firewall. Concreet betekent dat dat de websites die je bezoekt en de handelingen die je online uitvoert afgeschermd worden voor derden. Op die manier kan elke collega dus op afstand inloggen en zijn werk doen, tot printen aan toe. Zorgeloos. En zonder risico.

Veilig communiceren

Bij IT Synergy vinden we veilig communiceren heel belangrijk. Daarom denken we graag met je mee over de beste en de meest effectieve VPN-oplossing voor jouw bedrijf. Dat is voor elk bedrijf anders en hangt helemaal af van de bedrijfsvoering. Maar hoe je ook werkt, en hoeveel mensen er ook op afstand inloggen, wat ons betreft kan het nooit veilig genoeg.

Dienstverlening