SSL

We internetten wat af met z’n allen. We boeken er onze vakanties, delen er onze familiefoto’s en doen er aan de lopende band betalingen, vaak zonder dat we ons bewust zijn van de risico’s die eraan kleven. En dat terwijl die risico’s – identiteitsfraude, creditcardfraude… om maar eens iets te noemen – niet bepaald van de lucht zijn. Hoe komt het dan dat dat niet aan de lopende band gebeurt? Daar kunnen we een simpel eenwoordsantwoord op geven: SSL.

Certificaat

Steeds meer websites zijn tegenwoordig beveiligd met een SSL-certificaat. Die afkorting staat voor secure socket layer, en zo’n certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de webserver en de internetbrowser van de bezoeker versleuteld wordt. Daardoor blijven alle gegevens die op die verbinding worden uitgewisseld onzichtbaar voor derden, en kunnen ze niet worden gestolen. Met andere woorden: als je een creditcardbetaling doet op een website die SSL-beveiligd is, hoef je je geen zorgen te maken over cybercriminelen. Is de website níét beveiligd, dan zou het zomaar kunnen dat al je gegevens op straat komen te liggen.

Hangslotje

Hoe kun je nou weten of een website SSL-beveiligd is? Dat is gelukkig heel eenvoudig: bij beveiligde websites staat er in de adresbalk van je internetbrowser niet alleen ‘https://’ (in plaats van ‘http://’ of alleen ‘www’), maar verschijnt er ook een hangslotje. In sommige browsers staat er zelfs het woordje ‘veilig’ voor, in het groen, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Verplicht SSL-certificaat

Als je bij IT Synergy een website laat realiseren, adviseren we je altijd om daar een SSL-certificaat bij te nemen. Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens ben je namelijk verplicht om de persoonsgegevens van je klanten en bezoekers goed te beveiligen. Bovendien helpt een certificaat bij je ranking in zoekmachines: Google vindt veiligheid ook belangrijk, dus je scoort er hoger door. Wij helpen je daar graag bij en schaffen als je dat wilt gelijk een certificaat voor je aan.

Dienstverlening

Abonnementen