NAS (network attached storage)

Een NAS of network attached storage is eigenlijk niet meer dan een externe harde schijf die is aangesloten op een computernetwerk. Of nou ja, niet zomaar een computernetwerk: jóúw computernetwerk. Daardoor kun je altijd bij je bestanden. Waar je ook bent, en op welk apparaat je ook werkt. 

Alle controle

Veel mensen vergelijken een NAS met de cloud. Ook daarmee kun je immers op afstand bij je bestanden, en je kunt je bestanden met beide systemen gemakkelijk delen, back-uppen en beveiligen. Er is echter één groot verschil tussen een NAS en de cloud. Waar de cloud een externe vorm van data-opslag is, staat een NAS gewoon op kantoor. Als je het prettig vindt om zelf de controle over je data te behouden, is zo’n externe harde schijf dus een perfecte oplossing. Jij bent de enige die beslist wat er met de opslag gebeurt, en jij bent ook de enige die erbij kan.

Verschillende soorten

Opslagapparaten zijn er in allerlei soorten en maten. Bij IT Synergy werken we graag met die van het merk Synology: robuuste en multitasking servers voor het bedrijfsleven. Welk type je het beste aan kunt schaffen is afhankelijk van hoe je het apparaat gaat gebruiken. Voor thuisgebruik is een behuizing met twee harde schijven vaak ruim voldoende, maar zakelijk kun je hem uitbreiden tot maar liefst 128 schijven. Voor de meeste bedrijven is dat veel te veel, maar doordat je de opslag zo eindeloos kunt aanvullen, is er dus altijd ruimte voor groei.

NAS op maat

Bij IT Synergy vinden we het vooral belangrijk dat je een systeem kiest met precies de opslagcapaciteit die je nodig hebt. Niet minder, maar ook zeker niet meer. Daarom denken we met je mee en vertellen we je welke oplossing volgens ons het best past bij je bedrijf. En bij je toekomst. Eens zien of je die 128 schijven aan kunt tikken.

Dienstverlening
  • Inrichting NAS