Migratie & IT-projecten

In de IT bedoelen we met het woord ‘migratie’ de overstap naar een nieuwe werkomgeving. Daarbij kun je denken bijvoorbeeld aan een switch van Windows 7 naar Windows 10, of van lokaal werken naar de cloud. Het doel: een soepele overgang van de ene werkomgeving naar de andere. En daar komt nog aardig wat bij kijken.

Migratie naar Office 365

De laatste jaren maken steeds meer bedrijven de overstap naar Office 365. Dat is een goed voorbeeld van een migratieproject. Het verschil tussen het oude Office-pakket en Office 365 is namelijk dat Office 365 volledig in de cloud draait. Met andere woorden: je koopt geen programma meer, maar een abonnement. En al je bestanden en aanpassingen worden niet meer opgeslagen op je computer of tablet, maar online.

Oplossingsgericht werken

Je kunt je vast voorstellen dat een Office 365-migratie aardig wat voeten in de aarde heeft. Je wilt immers dat je werknemers of collega’s gewoon door kunnen werken, en dat er geen belangrijke bestanden verloren gaan. Bij IT Synergy vinden we die uitdaging juist leuk. Dat is waarom we zo gek zijn op IT. Blijkt de cloud niet snel genoeg te zijn? Dan bedenken we daar een oplossing voor. Ondersteunen niet alle apparaten binnen de organisatie de webmailfunctie? Regelen we. En dat geldt net zo goed voor alle andere hindernissen die we onderweg tegenkomen. We lossen ze op zonder dat je daar iets van merkt.

Strategisch plan

Ook met servermigraties hebben we veel ervaring. Als het van toepassing is kiezen we de juiste provider, we calculeren eventuele downtime in en, misschien wel het belangrijkste, we maken vooraf een goed doordacht, strategisch plan. Ons uitgangspunt bij een migratie is dat we niets aan het toeval overlaten – en dat geldt trouwens voor elk IT-project, van server– tot domein– en cloudmigratie, en van werkplekinrichting tot systeembeheer. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de migratie soepel en efficiënt verloopt. Zodat je je werk snel weer kunt hervatten. Of beter nog: er niet eens mee hoeft te stoppen.

Dienstverlening