IT-scan

Zonder overzicht geen oplossing. Daar geloven we bij IT Synergy heilig in. En voor dat overzicht hebben we een heel mooie tool ontwikkeld: onze IT-scan.

Soepel proces

Voordat we bij onze klanten aan de slag gaan, vinden we het belangrijk dat we weten waar we aan toe zijn. En met ‘we’ bedoelen we in dit geval zowel onszelf als de klant. Als alle betrokkenen weten hoe de vork in de steel zit, verloopt het proces immers een stuk soepeler. En kunnen wij sneller en efficiënter ons werk doen.

Huidige infrastructuur

Met onze IT-scan brengen we je huidige infrastructuur in kaart. Van antivirus tot software-updates en van firewall tot printerinstellingen: we noteren het allemaal in ons systeem. Op die manier kunnen we later snel schakelen bij een storing of probleem. We weten immers precies hoe je IT-omgeving eruitziet en kunnen daardoor gelijk zien waar we moeten zijn.

Investering

We voeren de inventarisatie altijd uit met twee man (geen zorgen: we belasten er maar één door). Dat doen we om de organisatie zo goed mogelijk te leren kennen en als investering om de dienstverlening zo optimaal mogelijk in te richten. Als we tijdens de inventarisatie problemen tegenkomen die we direct kunnen oplossen, doen we dat uiteraard. Andere zaken melden we aan in ons eigen ticketsysteem en pakken we zo snel mogelijk op.

IT-scan voor efficiëntie

Het doel van de IT-scan is tweeledig. Aan de ene kant willen we zoals gezegd een beeld krijgen van de organisatie en eventuele problemen direct oplossen. Ook hopen we er storingen mee te voorkomen, of in ieder geval in de kiem te smoren. Aan de andere kant willen we je helpen om je IT-omgeving nóg efficiënter in te richten. Dat doen we aan de hand van praktische verbeterpunten die je eventueel met onze hulp kunt doorvoeren.