Hosting

Letterlijk vertaald vanuit het Engels is een host een gastheer of gastvrouw. Iemand die jou als gast bij hem of haar thuis ontvangt, bijvoorbeeld tijdens een feestje. In de ICT betekent het min of meer hetzelfde, met als enige verschil dat het daar niet over feestjes, maar over websites gaat. De gastheer of -vrouw is in de ICT geen vriend of vriendin die klaarstaat met een bord hapjes en een glas wijn, maar een server waarop je website te gast is. Hosting is dus eigenlijk niets anders dan het plaatsen van een website op een serverfeestje. Dat glas wijn mag je er zelf bij bedenken.

Beschikbare ruimte

Net zoals een feestje voorbereiding vraagt, is ook bij hosting alleen een server niet genoeg. Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden, is de beschikbare ruimte op die server. Een ingewikkelde website met veel data en bewegende animaties vraagt bijvoorbeeld meer ruimte dan een statische scrollpagina zonder beeld. Ook het aantal bezoekers speelt een rol: een website als nu.nl heeft meer ruimte nodig dan die van ons. En om te voorkomen dat de server overbelast raakt, moet die ruimte er wel zijn.

Hosting-pakketten

IT Synergy wil niet dat jij te veel betaalt voor je hosting. Daarom bieden we verschillende pakketten aan, afhankelijk van de ruimte die jouw website nodig heeft. We hosten je al voor € 60 per jaar, wat voor kleine bedrijven in negen van de tien gevallen voldoet. En daar hoort natuurlijk ook een passende domeinnaam bij. Bij ons kun je kiezen uit alle extensies, van .nl en .com tot .tv of .bike.

Leuk detail: we hosten je website op een server die in de Van Nellefabriek staat. Bij ons wordt je website dus een beetje Werelderfgoed!

Dienstverlening

Abonnementen
Hardware & software
  • Yoast-plugin voor SEO-optimalisatie