Firewall

Particuliere gebruikers zijn niet allemaal even verzot op hun firewall. Veel mensen vinden het maar een irritant programma, omdat het om de haverklap mysterieuze meldingen geeft die actie vereisen. De truc: een góéde firewall. Vooral in zakelijke omgevingen is die eigenlijk onmisbaar.

Soft- én hardware

Eerst even een basiscursus firewalls. Want wat veel mensen niet weten, is dat een firewall – anders dan een antivirus – niet alleen als software, maar ook als hardware kan worden geleverd. In dat geval ziet-ie eruit als een soort router: een kastje met knipperende lampjes dat is aangesloten op het computernetwerk. Het voordeel van zo’n hardwarematige firewall is dat-ie vaak veel meer mogelijkheden biedt dan zijn softwarematige collega. Je kunt er bijvoorbeeld meer IP-adressen mee blokkeren en specifiekere zaken instellen. Maar misschien wel belangrijkste verschil zit hem in de volledigheid van de beveiliging. Waar software vaak maar één computer beveiligt, beschermt hardware in één keer het hele netwerk.

Firewall & VPN

Op basis van het bovenstaande begrijp je vast waarom we bij IT Synergy het liefst met een hardwarematige firewall werken. We willen onze klanten vanzelfsprekend zo optimaal mogelijk beschermen tegen virussen en malware, en dat gaat nu eenmaal beter met de hardwarematige variant. Die bescherming reikt trouwens verder dan de kantoormuren. Een essentieel onderdeel van een effectieve netwerkbeveiliging is wat ons betreft namelijk een VPN, voluit een virtual private network. Daarmee beschermen we je bedrijf óók als medewerkers en collega’s op afstand inloggen op het bedrijfsnetwerk. En bij welk bedrijf gebeurt dat anno 2018 nou niet?

IT-scan

Als je besluit om met ons samen te gaan werken, brengen we middels een IT-scan eerst je netwerk in kaart. Op basis daarvan kunnen we beslissingen nemen en zien waar voor jouw bedrijf de beveiligingsrisico’s liggen. Vervolgens bepalen we samen welke oplossing het best bij je bedrijf past.

Dienstverlening
  • IT-scan
  • Inrichting VPN
  • Inrichting en plaatsing firewall