Domeinnamen

Hoewel de look-and-feel van je website belangrijk is, net als de bereikbaarheid, speelt je domeinnaam een minstens zo grote rol. ‘Domeinnaam’ is een ander woord voor de URL van je website. In ons geval is dat dus www.itsynergy.nl. Wat wordt die van jou?

De ideale domeinnaam

Bij het bedenken van een goeie domeinnaam komt meer kijken dan je denkt. Hij moet namelijk niet alleen uniek zijn, maar ook kort, makkelijk te onthouden én makkelijk te spellen. Daarbij is het slim om rekening te houden met algemene schrijfwijzen. In ons geval zou het bijvoorbeeld onhandig zijn als we IT Sinergy zouden heten – waarschijnlijk zouden onze klanten dat massaal verkeerd spellen. Met als gevolg dat ze niet op onze website terecht zouden komen, maar misschien wel op die van een concurrent. Om die reden raden we je aan om niet zomaar impulsief een domeinnaam te registreren. Denk er goed over na en zorg ervoor dat iedereen – en vooral je doelgroep – in één oogopslag begrijpt waar jouw website over gaat.

Extensies

Bij IT Synergy bieden we verschillende pakketten met domeinnamen en websitehosting aan. Als je wilt, denken we graag met je mee over de mogelijkheden. Ook het achtervoegsel van je domeinnaam is namelijk van belang. Voor Nederlandse bedrijven ligt de extensie .nl voor de hand, of het wat internationalere .com. Je kunt jezelf echter ook onderscheiden door voor een van de duizenden andere mogelijkheden te kiezen. Iedere maand komen er nieuwe opties bij, variërend van .shop en .blog tot .vodka en .pizza. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of er is wel een extensie van – en wij kunnen ze allemaal voor je registreren. Of nou ja… bíjna allemaal. Websites die eindigen op .amsterdam slaan we om persoonlijke redenen liever over ;-)

Dienstverlening

Abonnementen
  • Domeinregistratie
Hardware & software