Datacentrum

In Silicon Valley stikt het ervan: enorme datacentra met kilometers en kilometers aan serverkasten die netwerken over de hele wereld draaiende houden. Het voordeel van zo’n extern datacentrum? Dat is dat je als bedrijf zelf niet hoeft te investeren in dure hardware om je data veilig te stellen. Je plaatst je server gewoon daar.

Dicht bij huis

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer per se helemaal naar Californië om je data veilig te stellen. Ook in Nederland hebben we namelijk uitstekende serverparken, en die zijn minstens zo goed als hun Amerikaanse collega’s. Eén ervan staat in ons eigen Rotterdam, om precies te zijn in de oude Van Nelle-fabriek, die tegenwoordig Werelderfgoed is. En een paar van de eindeloze rijen serverkasten die je daar vindt, zijn van IT Synergy.

Eigen datacentrum

De reden dat we bij IT Synergy een eigen datacentrum hebben, is dat we je zo goed mogelijk willen helpen met het beveiligen van je bedrijfsgegevens. Dat doen we door jouw server in ons serverpark te coloceren, zoals dat met een mooi woord heet. In gewone taal: jij maakt gebruik van onze faciliteiten om je netwerk draaiende te houden. Het fijne daaraan is dat je niet hoeft na te denken over praktische (en dure!) zaken als brandbeveiliging en voldoende koeling voor de servers. Dat doen wij voor je.

Voordelen

Als je je server(s) onderbrengt in ons datacentrum, zorgen we er natuurlijk voor dat we alles inrichten op een manier die past bij jouw bedrijf. Op die manier ben je veel flexibeler dan wanneer je zelf je servers regelt: groeit je bedrijf, dan groeien wij gemakkelijk met je mee. Ook voor flexwerkers en bedrijven met meerdere vestigingen is een colocatie ideaal: omdat alles op één centrale plek staat, kan iedereen waar dan ook moeiteloos zijn werk doen. Daarnaast weten we bij IT Synergy precies aan welke wet- en regelgeving ons datacentrum moet voldoen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over milieukwesties en beveiligingsvragen.

Kom langs!

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons datacentrum en wil je het wel eens met eigen ogen zien? Of ben je op zoek naar een serveroplossing en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust; we geven je graag een tour door de Van Nelle-fabriek en denken graag met je mee.

Dienstverlening
  • Inrichting datacentrum

Abonnementen
  • Colocatie
  • Stroom