Back-up

Stel je voor dat al je bedrijfsgegevens in één klap weg zijn. Verwijderd door een hacker, gedeletet door een virus, of in rook opgegaan door brand. En stel dat al die gegevens op geen enkele manier teruggehaald kunnen worden. Wat doe je dan? Hoe graag we het ook zouden willen, voor zulke onomkeerbare situaties hebben we nog geen oplossing. Maar we kunnen het wel voorkomen. Met een back-up.

Back-up-excuses

Iedereen die regelmatig met een computer werkt weet hoe belangrijk het is om om de zoveel tijd een kopie van zijn of haar computergegevens te maken. Maar niet iedereen doet dat ook. Omdat het lang duurt, omdat je computer er traag van wordt, omdat het schijfruimte kost… Allemaal bekende excuses, maar eigenlijk is geen ervan goed genoeg. Want als al je data in één klap weg is, heb je als haren op je hoofd spijt dat je die kopie niet tóch gemaakt hebt.

Verschillende manieren

Gelukkig is het tegenwoordig lang niet meer zo tijdrovend of ingewikkeld om een gegevenskopie te maken als een jaar of tien geleden. En gelukkig zijn er allerlei verschillende manieren waarop je je data kunt veiligstellen. Grofweg kunnen we die manieren onderverdelen in twee takken van sport: back-ups on premise (op locatie) en back-ups in de cloud.

On premise

Bij een on-premise-kopie plaatsen we op kantoor een een NAS waar alle bedrijfsgegevens regelmatig naartoe worden gekopieerd. Het voordeel hiervan is dat de verbinding supersnel is, maar bij brand of andere natuurrampen heb je er weinig aan. De kopie staat immers op dezelfde locatie als de originele data en zal dus waarschijnlijk ook in vlammen opgaan.

In de cloud

Om te voorkomen dat zowel je originele data als de kopie ervan verloren gaan, kun je er ook voor kiezen om je back-up extern op te slaan, bijvoorbeeld in de cloud. Bij IT Synergy doen we dat het liefst. In dat geval slaan we de data op in ons eigen datacentrum, waar alleen wij toegang tot hebben. Je gegevens zijn dus net zo goed beveiligd als wanneer ze op locatie zouden staan, maar dan met een extra ‘hindernis’: de afstand.

Frequentie

Als je ons wilt inschakelen voor je back-ups, denken we graag met je mee over welke oplossing het beste bij jou past. Daarbij besteden we ook aandacht aan de frequentie van de kopieën: hoe vaak wil je een back-up maken? Op basis daarvan zoeken we een werkwijze die voor jou zo min mogelijk overlast oplevert. Zodat de reeks aan excuses vanaf nu verleden tijd is.

Dienstverlening
  • Back-up on premise
  • Back-up in de cloud

Abonnementen
  • Werkstation-back-up
  • Server-back-up
  • Software-back-up
  • Synology-back-up
Hardware & software