ESET

ESET is een IT beveiligingsbedrijf dat geavanceerde beveiligingsoplossingen tegen computercriminaliteit ontwikkelt. ESET is opgericht in het jaar 1992 en heeft het hoofdkantoor in Bratislava, Slowakije. De unieke scantechnologie, de kern in de oprichting van het bedrijf, vierde haar 25 jarig jubileum in 2012.

Het begin van ESET gaat terug tot 1987 toen twee jonge programmeurs, Peter Paško en Miroslav Trnka, één van ‘s werelds eerste computervirussen ontdekten. Ze noemde het “Vienna” en schreven een programma voor de detectie.Snel daarna volgden veel andere virus ontdekkingen, waarin het idee ontstond om een universele software-oplossing te bedenken, en onbekende computerbedreigingen tegen te gaan.In 1992 werd ESET samen met hun wederzijdse vriend Rudolf Hrubý opgericht als een particuliere vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Wat begon als het project van een paar vrienden heeft zich ontwikkeld tot een antivirusprogramma beschouwd als een van de snelste en meest effectieve in de wereld. Ontworpen voor snelheid en stabiliteit en de visie van de oprichters om geavanceerde technologie in de verdediging van de pc-gebruiker in te zetten. Gedurende uitbreiding van het bedrijf, zijn we trouw gebleven aan de beginselen van de filosofie van het bedrijf – verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid en eerlijkheid. Deze, in combinatie met innovatie, blijven de drijvende kracht achter het succes en de groei van het bedrijf.

ESET vandaag

ESET is een particulier bedrijf met meer dan 800 medewerkers wereldwijd.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Bratislava Slowakije, ESET heeft wereldwijde aanwezigheid met regionale distributiecentra in San Diego (VS), Buenos Aires (Argentinië) en Singapore, en kantoren in Sao Paulo (Brazilië) en Praag (Tsjechië).

In de loop der jaren heeft het bedrijf een netwerk van malware onderzoekscentrums in Bratislava, San Diego, Buenos Aires, Singapore, Praag, Košice (Slowakije), Krakau (Polen), Montreal (Canada) en Moskou (Rusland) opgebouwd.